Deratizare

Deratizarea

Orice situatie neplăcuta poate fi rezolvată cu noi. Suna acum si profita de cele mai bune oferte!

Ce este deratizarea?

Prezența rozătoarelor nu crează doar un disconfort, ci ne pune în pericol sănătatea, acestea fiind cei mai mari purtători de boli și microbi. Deratizarea este acţiunea de eliminare a animalelor rozătoare dăunătoare (şobolani, şoareci, etc.) prin mijloace chimice și ecologice. Spre deosebire de agenţii patogeni sau insecte, rozătoarele pot călători pe distanţe mult mai mari şi au un grad mai dezvoltat de inteligenţă (mai ales şobolanii). Drept urmare, combaterea acestora nu poate fi făcută cu succes prin acțiuni discontinue, ci printr-un efort susținut.

CUM se realizează deratizarea?

Deratizarea chimică se realizează prin montarea stațiilor de intoxicare, parcurgând următorii pași:

1. Evaluarea gradului de infestare se face pe baza urmelor lăsate: mâncare începută, găurile pe care dăunătorii le rod în pardoseală, pereți și eventuale cadavre.

Gradul de infestare poate fi influențat de mai multe variabile, cum ar fi specificul locației (dacă există vegetație în exces sau nu) sau vecinătățile acesteia (dacă există surse de unde ar putea să vină rozătoarele- câmp, pădure, fabrici, etc).

2. Stațiile de intoxicare se dispun într-un sistem tip barieră pe perimetrul suprafeței care urmează a fi tratată, în jurul clădirilor cât și la căile de acces, după care se alimentează stațiile cu substanțe raticide.

3. În funcţie de gradul infestării se stabilesc numărul de intervenţii de deratizare. De regulă deratizarea se face într-o singură etapă, dar dacă există un grad ridicat de infestare se recomandă 2 sau 3 etape la interval de 1-2 săptămâni.

4. O operațiune completă de deratizare se finalizează atunci când consumul de substanță raticidă din stațiile de intoxicare a încetat complet. Deratizarea exterioară se realizează prin amplasarea substanței raticide în stații de intoxicare din material plastic, dotate cu sistem de închidere cu cheie, pentru a putea evita accesul voit sau accidental atât al oamenilor, cât și al animalelor de companie. Durata de exploatare a stațiilor de intoxicare este de maxim 5-7 ani, dacă nu sunt vandalizate.

CÂND se realizează deratizarea?

Deratizarea se referă nu doar la intervenția pe moment (deratizare curativă), ci și la PREVENȚIE. Obligativitatea acestei intervenții este operată prin lege și este recomandată consumatorilor economici ori de câte ori este nevoie, dar nu mai rar de o dată la șase luni de zile. Pentru depozitele cu produse alimentare, deratizarea trebuie făcută ori de câte ori este nevoie, dar nu mai rar de o dată la trei luni