Dezinsectia
Orice situatie neplăcuta poate fi rezolvată cu noi. Suna acum si profita de cele mai bune oferte!
Ce este dezinsecția?
Dezinsecţia este acţiunea de eliminare a insectelor dăunătoare pentru sănătatea omului, animalelor sau culturilor agricole; alături de curățenie și dezinfecție, contribuie la combaterea și prevenirea unor boli transmise de insecte și acarieni către om, făcând parte din complexul de măsuri de igienizare a mediului înconjurător.
CUM se realizează dezinsecția? Dezinsecția poate fi realizată atât prin metode chimice cât și prin metode ecologice.
Dezinsecția chimică se realizează cu ajutorul pompelor de joasă presiune (vermorel), pompelor automatizate de mare presiune (atomizoare), nebulizatoarelor ULV (generatoare de “ceață rece”), termonebulizatoarelor (generatoare de “ceață caldă”) cu ajutorul cărora se pulverizează substanța insecticidă. Toate substanțele insecticide pe care le folosim sunt avizate de Ministerul Sănătății și
fac parte din grupele de toxicitate III și IV. Asta înseamnă că după aplicare, odată uscate, NU DĂUNEAZĂ sub nici o formă vietăților cu sânge cald (oameni, animale de companie, etc).
Dezinsecția ecologică realizată de o firmă d.d.d. autorizată se poate executa cu ajutorul stațiilor de captare pe bază de adeziv cu atractanți, atât alimentari, cât și hormonali. Această variantă nu dăunează sub nici o formă mediului.
CÂND se realizează dezinsecția?
Dezinsecția profilactică (de prevenire) are ca scop împiedicarea apariţiei şi răspândirii insectelor dăunătoare. Este recomandat ca aceasta să fie facută la un interval de cel puţin 3 luni dar nu mai mult de 6 luni. Dezinsecția curativă (de eliminare) are ca scop distrugerea definitivă a insectelor dintr-un spaţiu infestat. În cazul unei infestări grave, dezinsecţia trebuie să se realizeze repetat cu o frecvenţă de 10-15 zile şi trebuie urmată în mod obligatoriu de dezinsecţii profilactice.